یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حوزه علمیه بیش از 100 موضوع و محور اصلی به عنوان نیازهای فقهی نظام اسلامی را فهرست کرده که برای پاسخ گویی به این سوالات فقهی در ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، نیازمند بسیج اساتید و بزرگان حوزه هستیم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله مقتدایی، در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه که امروز در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد اظهارداشت: هنوز نیاز‌های فقهی نظام جمهوری اسلامی آنچنان که باید و شاید برآورده نشده و مقام معظم رهبری در دیدار با خبرگان از این موضوع گلایه کردند.

وی افزود: حوزه‌های علمیه متولی برپایی کرسی‌های آزاد اندیشی فقه هستند و باید در این زمینه جدیت به خرج دارد، البته اقدامات فراوانی در این زمینه از سوی مدیریت حوزه صورت گرفته است که قطعا با ارائه گزارشات این اقدامات به رهبری، ایشان خوشحال می‌شوند.

* تسلط به زبان وظیفه حوزویان است

آیت‌الله مقتدایی، با اشاره به نیاز رو به گسترش جهانیان به آشنایی با معارف اهل بیت‌(ع) و آموزه‌های اسلامی و فراهم شدن شرایط مناسب برای تبلیغ در گوشه و کنار جهان بیان داشت: امروز مبلغان دینی باید با تسلط بر زبان‌های مختلف بتوانند در گوشه و کنار جهان نیازها را بر طرف کرده و تشنگی مردم جهان در زمینه آشنایی با اسلام و آموزه‌های اهل بیت‌(ع) را مرتفع کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان این که امروز استقبال جهانی از معارف اسلامی روز افزون است، گفت: ‌این‌که در قم بنشینیم و دلمان را به سه درس خارج خوش کنیم، کافی نیست؛ جهان اسلام منتظر ارشاد و هدایت‌های طلاب و نشر علوم و معارف اسلامی و آشنایی با مکتب اهل بیت‌(ع) است.

وی با اشاره به فعالیت‌های تبلیغی وهابیت‌ در سراسر جهان، تصریح کرد: در برخی کشور‌ها فعالیت‌های این فرقه به خوبی به چشم می‌خورد، به عنوان مثال در برلین، وهابی‌ها مسجدی را در هفت طبقه و 4 مناره ساخته‌اند و به صورت گسترده تبلیغ می‌کنند، در حالی که ما شیعیان علی‌رغم فرصت‌های بسیار زیاد معنوی، کاری انجام نداده‌ایم.

* دین به واسطه تلاش بزرگان حوزه باقی مانده است

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: چه افتخاری از این بالاتر که حوزویان همچون پیامبر‌(ص) و اهل بیت‌(ع) داعی الی الله هستند؛ علمای بزرگ حوزه همواره حامل تبلیغ رسالت الهی بوده و هستند امروز اسلام، مسلمانان و دین به واسطه تلاش این بزرگان باقی مانده است.

 آیت الله مقتدایی با بیان این که حوزه‌های علمیه از صدر اسلام محل تعلیم و تعلم مباحث دینی بوده و در حفظ و حراست از اسلام و دین نقش بسزایی داشته‌اند، ابراز داشت: امروز بزرگ‌ترین افتخار نصیب طلاب علوم دینی شده است که باید قدر آن را بدانند.

* جهان منتظر نشر علوم اهل بیت(ع) است

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: طلاب علوم دینی با توجه به امکانات بسیار مناسبی که در اختیار دارند، تبلیغ دین را به کشور محدود نکنند و آن را به سراسر جهان گسترش دهند چون جهان منتظر نشر علوم اهل بیت‌‌(ع) است.

 مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در دیدار اعضای مجلس خبرگان بر نیاز جمهوری اسلامی به مباحث فقهی و برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی فقه، عنوان کرد: هنوز نیاز جمهوری اسلامی به مباحث فقهی برآورده کرده، البته حوزه علمیه، بیش از 100 موضوع و محور اصلی به عنوان نیازهای فقهی نظام اسلامی فهرست شده که برای پاسخ گویی به این سوالات فقهی در ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، نیازمند بسیج اساتید و بزرگان حوزه هستیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان این‌که سال گذشته طی ارسال نامه‌ای از اکثر نهادهای دینی کشور خواسته شد موضوعات مستحدثه‌ای که با آن رو به رو هستند، برای حوزه‌های علمیه ارسال کنند، اظهارداشت: آیت‌الله مقتدایی اظهار داشت: پس از ارسال این نامه‌ هزار پاسخ دریافت شد که 100 مورد آن نیاز به بحث استدلالی دارد که براساس آن مقرر شد انجمن‌های علمی حوزه‌ مرتبط با این موضوع‌ها به بحث بپردازند.

 آیت الله مقتدایی تصریح کرد: نظامی که مبتنی بر فقه است نیازهای فقهی حکومتی آن را باید حوزه پاسخگو باشد در این زمینه نیازمند توجه جدی اساتید و طلاب و فضلای حوزه هستیم.

مدیر حوزه‌های علمیه در پایان با اشاره به ظرفیت‌های خوب ایجاد شده از سوی نظام اسلامی برای حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: امروز صدا و سیما ابزاری است که کاملا در خدمت حوزه‌های علمیه است و حوزویان می‌توانند از این ظرفیت برای انتشار بسیاری از مسائل و موضوعات دینی استفاده کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha